Vyšívání na papír – letní ovoce

Vyšívání na papírletní ovoce. Je čas sklizně letního ovoce,
pro maminky a babičky čas zavařování. Děti můžeme společně zabavit vyšíváním na papír. Tentokrát si připravte vodovky, barevné bavlnky a děti mohou vyšít jahodu, třešeň, rybíz, meruňku.

vyšívání na papír letní ovoce

Když jsem byla malá, milovala jsem čerstvě utržené ovoce. Celé prázdniny u babičky na zahradě vždy nějaké bylo. Nejraději jsem měla jahody a třešně.

Když není v létě ideální počasí na koupání nebo chcete děti kreativně zabavit na chatě či chalupě, můžete vytvořit šablony letního ovoce a nechat děti tvořit. Předškoláci budou potřebovat pomoc, školáci zvládnou sami.

Připravila jsem šablony, které si můžete stáhnout pod jednotlivými názvy:
soubor letního ovoce nebo samostatně jahoda s třešní či rybíz s meruňkou.

Pro ty z vás, kteří jsou na mém blogu poprvé a neví jak na to…

Co budete potřebovat
  • 2 bílé čtvrtky
  • tiskárnu
  • řezáček s podložkou
  • barevné bavlnky a jehlu s tupou špičkou
  • jehlu s ostrou špičkou
  • vodovky, štětec
  • slabou černou fixu

vyšívání na papír letní ovoce - pomůcky

Postup

Vytiskněte dětem šablony ovoce. Můžete vytisknout celý soubor letního ovoce nebo jahodu s třešní či rybíz s meruňkou. Čtvrtku rozřízněte řezákem podle značek napůl.

Vezměte si vodovky, štětec a ovoce vybarvěte. Nechte řádně zaschnout. Pokud se vám obrázek hodně zkroutí, dejte ho po zaschnutí přes noc vyrovnat pod hromadu knih.

vyšívání na papír - letní ovoce

vyšívání na papír - letní ovoce

Pomocí ostré jehly udělejte na vyznačená místa dírky. Černě obtáhněte slabou fixou puntíky na rybízu, obloučky na jahodě a stopku na meruňce.

kreslený rybíz

kreslená jahoda

kreslená stopka meruňky

Pokud vaše dítě ještě nezkoušelo vyšívat, pusťte mu videonávod, ve kterém vyšívá náš syn. Tato aktivita není jen pro holčičky 🙂

Jestli děti vyšívání na papír na téma letní ovoce zaujalo, můžete vytisknout i slona nebo se podívat na celou rubriku vyšívání na papír, kde jsou například i oblíbená lesní zvířátka.

Autor: Vendula Hamplová

»Celý život tvořím, většinou jen tak pro radost. Inspiraci pro své tvoření hledám všude kolem sebe. Miluji vůni papíru, obyčejnou tužku a klubíčka bavlněných přízí. Zároveň při své tvorbě využívám mnohaleté zkušenosti v oblasti počítačové grafiky.« Můj příběh si přečtěte zde>>

Jeden komentář u “Vyšívání na papír – letní ovoce”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *