Přerušovaný půst – cíl z bucket listu

Přerušovaný půst byl pro moje tělo správnou volbou. Už dlouho jsem o tom přemýšlela. Poslední kapkou bylo hrozivé číslo na váze, které se blížilo mojí váze těsně před porodem s mladším synem. Nebyla jsem spokojená s váhou ani  vlastním tělem. Klasické diety nebo podpůrné léky na hubnutí jsem zamítla.

Bucket list - Až natáhnu bačkory bude pozdě - jeden z cílů, zhubnout = přerušovaný půst

Opravdu to funguje

Nyní po 17 měsících mohu popsat vlastní zkušenost. Zpočátku jsem byla dost skeptická. Šla jsem do toho s tím, že horší už to být nemůže.

Již po týdnu jsem cítila první změny uvnitř břicha, bylo bez napětí a cítila jsem se fakt dobře. Po měsíci jsem byla na rehabilitaci, i fyzioterapeutka si všimla změn na mém těle. Bylo povzbuzující, že si toho povšiml i někdo cizí.

Jak to dodržuji já
Rozhodla jsem se pro přerušovaný půst 16/8. To znamená, že 16 hodin nejím (započítává se i spánek). Poslední jídlo mám ve 21 hodin. Následující den mám první jídlo ve 13 hodin.
Nezapomeňte!

V průběhu celého dne pijte dostatečné množství vody. Já piju vlažnou vodu, snažím se 1,5 litru denně.

V časovém úseku kdy můžete jíst, se nepřejídejte.

Snažte se jíst zdravější jídla. Já mám doma dva syny ve vývinu, vařím převážně poctivou českou kuchyni. Pravidelně peču buchty. Ale určitě jsem zvýšila podíl ovoce a zeleniny.

Kávu i alkohol v čase půstu nepiju, výjimečně si o víkendu dám kávu místo snídaně a ničemu to nevadí.

Cvičím třikrát v týdnu sedy lehy, jednu sérii po 50 a chodím 6000 kroků  alespoň čtyřikrát do týdne.

Neznepokojujte se číslem na váze, povzbuzující je se pravidelně přeměřovat. Já dělám kontrolní měření jednou za měsíc.

Moje výsledky

Je mi 48 let. Přerušovaný půst držím od dubna 2022. Úbytek 13 cm přes břicho, 5 cm v pase a mám dole 5 kg. Cítím se opravdu dobře, tento způsob stravování se pro mě stal novým životním stylem.

Vytvořte si také svůj bucket list.

Autor: Vendula Hamplová

»Celý život tvořím, většinou jen tak pro radost. Inspiraci pro své tvoření hledám všude kolem sebe. Miluji vůni papíru, obyčejnou tužku a klubíčka bavlněných přízí. Zároveň při své tvorbě využívám mnohaleté zkušenosti v oblasti počítačové grafiky.« Můj příběh si přečtěte zde>>

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *